„Sveikatos ABC“

Šiltą rugsėjo 19 dienos rytą Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija skambėjo nuo mokinių klegesio ir begalinio džiaugsmo. Į renginį „Draugystės ir sveikatos ABC“ atvyko mokiniai net iš penkių Panevėžio rajono ugdymo įstaigų, tai –  Smilgių, Paįstrio Juozo Zikaro ir  Naujamiesčio gimnazijų bei mokiniai iš Žibartonių pagrindinės mokyklos bei iš Piniavos mokyklos – darželio. Svečiuose taip pat viešėjo savivaldybės gydytoja Renata Valantinienė, bendruomenės pareigūnas Darius Petraitis, bei visuomenės sveikatos biuro specialistė Aušra Džiugelytė.

Renginį pradėjo Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė, kuri pasekė mokiniams pasaką apie sveikatą. Nurimę, sutramdę jaudulį mokiniai išbandė savo jėgas viktorinoje. Nors klausimai ir užduotys vertė pasukti galveles, tačiau mokiniai su šia užduotimi susitvarkė puikiai. Paaiškėjo, kad apie sveiką gyvenseną visi turime žinių tik ne visada jas taikome praktiškai.

Išbandę jėgas viktorinoje mokiniai žaidė įvairius ugdomuosius žaidimus, labiau pažino vienas kitą bei vaišinosi arbata ir sveikais užkandžiais. Prieš atsisveikinant visi buvo apdovanoti prizais už nuoširdų bendravimą bei pademonstruotas žinias.

– Socialinė pedagogė Justina Baltramiejūnė