Tolerancijos renginys „Drauge“

„Tikras draugas yra tas, kuris žino, kas tu iš tikrųjų esi, supranta, ką tau teko patirti, priima tave tokį, kokiu tapai, ir leidžia augti toliau”.

 William Shakespeare.

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendindama vaikų socializacijos programų projektą „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis – 4“ organizavo ugdymo įstaigų 7 – 9 klasių mokiniais tolerancijos renginį tema: „Drauge“, kuris vyko lapkričio 14 dieną Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre. Šiame renginyje aktyviai dalyvavo 5 rajono ugdymo įstaigų mokiniai su pedagogais (Krekenavos Mykolo Antanaičio bei Raguvos gimnazijos, Paliūniškio, Vadoklių ir Miežiškių pagrindinės mokyklos).Iš pradžių mokiniams vyko edukacinė pamoka, kurią vedė Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Vita Šiaučiūnaitė. Ji papasakojo apie teatro istoriją ir veiklą, spektaklių pastatymus ir aktoriaus specialybę. Mokiniai buvo supažindinti su teatro užkulisiais, galėjo užlipti ant scenos ir  pamatyti dekoracijas, aktorių kostiumus, lankėsi grimerinėje, kur matavosi perukus. Vita pasidalinosi gražiais ir spalvotais įspūdžiais iš teatro gyvenimo, papasakojo apie spektaklių kūrimą ir dalinosi aktyviai mintimis apie toleranciją ir tolerancijos svarbą, jos kaip aktorės gyvenime. Taip pat visiems palinkėjo būti tolerantiškiems ir kūrybingiems.

Mažojoje teatro salėje toliau vyko renginys, skirtas tolerancijos dienai paminėti, kurį vedė PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė. Šių metų tolerancijos dienos pilietinė iniciatyva – „Tolerancijos raktas“– puikiai tinka atrakinti žmonių mintims, širdžiai, jausmams ir įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų ne tik savo išvaizda, bet ir kitokių pažiūrų, išpažįstančių kitą religiją.

Renginio metu mokiniai komandose kūrė ir pristatė spalvotus ir žaismingus raktus, pasakojo apie toleranciją, jos naudą. Kartu dalinosi mintimis kodėl reikia būti tolerantiškiems, turėjo galimybę pabendrauti vieni su kitais, pasidalinti patirtimi, o pabaigoje visi šiltai vieni kitiems linkėjo laikytis taisyklių, būti draugiškais ir tolerantiškais.

Ačiū visiems už tolerantiškų idėjų puoselėjimą bei kūrybiškumą

PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė