KONKURSAS „ANT VĖJO SPARNŲ“

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendino visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projekto “Žvilgsnis-3” veiklą – konkursą “Ant vėjo sparnų”, skirtą paminėti Tarptautinėms šeimos ir vaikų gynimo dienoms. Pagrindinis šio konkurso simbolis – vėjo malūnėlis – judėjimo, gryno oro, nerūpestingumo, džiaugsmo, jėgos, stiprybės simbolis. Tikslas – sudaryti sąlygas vaikams atvirai bendrauti, kūrybingai save realizuoti, atrasti naujų žaidimų lauke, stiprinti vaikų sveikatą, emocinį ryšį su pedagogais ir šeimos nariais.

Jame aktyviai dalyvavo 11 Panevėžio rajono ugdymo įstaigų švietimo pagalbos įstaigų specialistų, priešmokyklinio, pradinio ugdymo pedagogų kartu su ugdytiniais, turinčiais specialiųjų ugdymosi poreikių tai: Raguvos, Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijų, Dembavos progimnazijos, Berčiūnų, Vadoklių, Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos, Piniavos mokykla-darželis, Ramygalos lopšelis–darželis “Gandriukas”, Krekenavos  lopšelis darželis “Sigutė”, Smilgių gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius ir Miežiškių pagr. m-klos Trakiškio ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyrius.

Konkurse bendradarbiavo ir talkino Ramygalos lopšelio-darželio “Gandriukas“ logopedė Gitana Dūdienė ir Piniavos mokyklos-darželio spec. pedagogė-logopedė Rimutė Baronienė.

Į Panevėžio rajono pedagoginę psichologinę tarnybą gegužės ir birželio mėnesiais buvo pristatyta apie 100 kūrinių – vėjo malūnėlių: įvairiausių formų, dydžių, spalvų, sukurtų iš įvairių medžiagų, papuoštų įvairiausiomis technikomis ir būdais, kurie savo spalvomis puošė Panevėžio rajono savivaldybę, atspindėjo  judėjimo ir bendravimo džiaugsmą. Visiems dalyviams įteiktos simbolinės dovanėlės.

 

Džiaugiamės nuostabiais kūriniais 🙂