Stovykla „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis“

2019 m. birželio 13 d. Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba organizavo Panevėžio rajono ugdymo įstaigų mokiniams Vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių prevencijos projekto vienos dienos vasaros stovyklą „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis“, kuri vyko Panevėžio rajono Berčiūnų pagrindinėje mokykloje. Stovykloje dalyvavo Smilgių ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijų, Dembavos progimnazijos ir Berčiūnų pagrindinės mokyklos 5-7 klasių mokiniai (52 dalyviai) kartu su socialinėmis pedagogėmis.

Stovyklos metu vaikams vyko įvairios prevencinės veiklos, kurių metu PPT socialinė pedagogė skatino visus kartu aktyviai bendrauti, bendradarbiauti ir dalintis. Mokiniai kūrė oro balionus su mintimis apie draugystę, diskutavo ir rašė mintis apie žalingų įpročių vartojimo žalą ir kaip nepasiduoti neigiamai draugų įtakai, kūrė pasitikėjimo planus draugams, vėrė draugystės apyrankes, sakė vieni kitiems palinkėjimus, žaidė komandinius žaidimus. Po to vyko dailės terapijos užsiėmimas, kurį vedė Panevėžio moksleivių namų dailės terapijos vadovė.

Šios stovyklos metu pasidžiaugėme vaikų sukurtais gražiais, kūrybiškais, spalvingais darbeliais, išsakytomis mintimis, gražiais žodžiais ir tarpusavio bendravimu.

Stovyklos metu mokiniai galėjo susipažinti su kitų mokyklų bendraamžiais, patirti naujų patirčių, žinių bei idėjų. Su gera nuotaika ir mintimis išsiskyrėme tikėdami, kad kitais metais visi susitiksime tokioje pat turiningoje stovykloje.

Socialinė pedagogė Lina Misevičienė

2019 m. birželio 6 d. Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba organizavo Panevėžio rajono ugdymo įstaigų mokiniams Vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių prevencijos projekto vienos dienos vasaros stovyklą – kino edukaciją, kuri vyko KC „Garsas“. Šioje stovykloje dalyvavo 1 – 4 klasių mokiniai (61 dalyvis) iš Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos, Vadoklių ir Upytės Antano Belazaro pagrindinių mokyklų bei Bernatonių mokyklos – darželio. Vaikai žiūrėjo filmą prevencine tematika, kurį vėliau visi kartu aptarė ir ieškojo galimų pozityvių sprendimų bei dalinosi mintimis apie draugystę, kartu mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti.

Socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė