RENGINYS „TIK MERGAITĖMS“

Lietingą, paskutinę rugsėjo mėn. dieną Juozo Tumo-Vaižganto ir knygnešių muziejuje vyko renginys skirtas tik mergaitėms. Pabūti drauge panoro Vadoklių pagrindinės mokyklos, Naujamiesčio ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijų mergaitės lydimos socialinių pedagogių: Dalios Burokienės, Auksės Kuncienės ir Justinos Baltramiejūnės. Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė pasistengė, kad laikas praleistas kartu būtų naudingas ir linksmas.

Pirmiausia muziejininkas Audrius Daukša trumpai pristatė vietovę, papasakojo apie Juozą Tumą –Vaižgantą, aprodė muziejaus visas kerteles. Mergaitės noriai diskutavo, reiškė nuomonę ir išsakė savo nuomonę  į išsakytus sudėtingus muziejininko klausimus.

Vėliau mergaitės dalyvavo komandinėse užduotyse, kuriose pristatė, kaip turi atrodyti mergaitė. Akcentuotas ne tik išorinis grožis, bet taip pat aptarta, kokios savybės kiekvieną mergaitę padaro gražią. Netrūko nei komplimentų, nei šiltų žvilgsnių, kuriuos dovanojome vienos kitoms. Sušalti tokią lietingą dieną neleido socialinės pedagogės Justinos išvirta čiobrelių arbata. Renginį vainikavo atsiminimo dovanėlės kiekvienai mergaitei.

Džiugu, kad pagal Panevėžio rajono savivaldybės specialiosios programos projektus ir skirtas lėšas, galime organizuoti renginius, ne tik klasėse, tačiau ir įvairiose netradicinėse erdvėse.

Socialinė pedagogė Justina Baltramiejūnė