MAŽOJI KONFERENCIJA „SVEIKA ATEITIS“

Panevėžio rajono Velžio gimnazijoje vyko Panevėžio rajono mokyklų 5-8 klasių mokinių mažoji konferencija „Sveika ateitis“, kurią jau trečius metus organizuoja Panevėžio rajono Velžio gimnazija kartu su Panevėžio rajono pedagogine psichologine tarnyba ir Panevėžio rajono Visuomenės sveikatos biuru. Ši konferencija yra Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos įgyvendinamo Panevėžio rajono visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projekto “Sveikatos akademija” veikla.

Į kasmetinę konferenciją susirinko dalyviai iš Smilgių, Paįstrio Juozo Zikaro, Raguvos gimnazijų, Berčiūnų pagrindinės mokyklos ir, žinoma, konferencijos šeimininkai Velžio gimnazijos mokiniai. Jau trečius metus vykstančios konferencijos tikslas išlieka vienas – stiprinti Panevėžio rajono mokinių bei švietimo pagalbos specialistų bendradarbiavimą, ugdyti savęs pažinimo ir asmenybės augimo gebėjimus, kurti bendrumą bei pasitikėjimą, ugdyti mokinių emocinę socialinę kompetenciją. Prisiminta ir paminėta Pasaulinė psichinės sveikatos diena, skatinant tarpusavio bendradarbiavimą, teigiamas emocijas, mokinių gerą savijautą mokyklos aplinkoje.

Šių metų konferencijos temos buvo kaip visada aktualios tiek vaikams, tiek su vaikais dirbantiems pagalbos specialistams: apie jausmų, draugiškos aplinkos mokykloje svarbą, šiuolaikinių technologijų keliamus pavojus mokinių fizinei ir psichinei sveikatai, mitybos, judėjimo reikšmę jauno žmogaus augimui ir vystymuisi. Mokiniai konferencijos pradžioje pristatė savo paruoštus pranešimus bei užduotis visiems konferencijos dalyviams. Vėliau dalyvavo konferencijos svečių Velžio gimnazijos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Karolinos Juškaitės, ilgametės partnerės edukologės Redos Grigaitienės, Rūtos iš saviraiškos studijos „Saulės mandala“ vedamose veiklų dirbtuvėse: neuroedukaciniame dailės terapijos užsiėmime “Piešimas grupėje“ ir aromaterapijos seanse, aktyvioje mankštoje su balansinėms pagalvėlėmis. Taip pat ir mokiniai, ir suaugę klausėsi žolininkės Gražinos Beliakienės pasakojimų apie žolių gydomąsias savybes, ragavo žolelių arbatas. Velžio gimnazijos mokinių komanda pristatė jau nuo rugsėjo vykstantį socialinės partnerystės projektą „Mitybos laboratorija“, kuris vykdomas kartu su socialiniu partneriu „Humana People to People Baltic“ bei Ugdymo plėtotės centru ir konferencijos dalyvius vaišino įvairiais pačių ruoštais sveikuoliškais kokteiliais. 

Visų ugdymo įstaigų mokiniai buvo puikiai pasiruošę ir sėkmingai dalyvavo konferencijoje. Konferencijos idėjos autorės Velžio gimnazijos socialinė pedagogė Elena Kvietinskienė ir Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė džiaugiasi, kad konferencija, vykstanti jau trečius metus iš eilės, vis tobulėja, surandama vaikams patrauklių veiklos formų ir pritraukiama naujų socialinių partnerių bendram darbui. Šiais metais konferencijoje  aktyviai kartu dalyvavo ir Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vaikų bei jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Deimantė Kirvelienė. Biuro dėka vaikams vyko aromaterapinis užsiėmimas. Konferencijos pabaigoje puikiai nusiteikę visi kūrė šių metų simbolį – žuvį, išreiškiančią teigiamas emocijas ir išmintingus patarimus.

Dėkojame visiems dalyviams už spalvas, teigiamas emocijas, gerą nuotaiką, sukurtus receptus ir aktyvų dalyvavimą konferencijoje.

Velžio gimnazijos socialinė pedagogė Elena Kvietinskienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Karolina Juškaitė ir Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė