Paminėta Tarptautinė nerūkymo diena

Lapkričio 21 dieną Miežiškių ir Berčiūnų pagrindinių mokyklų, Ramygalos ir Raguvos gimnazijų komandos rinkosi į Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos Teatro menę. Čia jau antrus metus vyko rajoninis prevencinis renginys “Žvilgsnis“, skirtas Tarptautinei nerūkymo dienai paminėti. Renginys yra viena iš veiklų, įgyvendinat Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos projektą ,,Žvilgsnis-3“. Renginiu buvo siekiama formuoti mokinių sveikos gyvensenos įgūdžius, vertybines nuostatas, stiprinti teisines atsakomybes ir skatinti rinktis alternatyvias laisvalaikio leidimo formas. 

Mokinių komandos, kurių buvo šešios, varžėsi proto mūšyje. Komandų žinias žalingų įpročių prevencijos klausimais vertino komisija. Ją sudarė Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė metodininkė Edita Kazlauskienė, Visuomenės sveikatos biuro specialistė Deimantė Kirvelienė, Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Donata Jesiūnienė ir Jaunasis policijos rėmėjas Jokūbas Šibirkštis.

Kol komisija skaičiavo taškus, socialinė pedagogė ir renginio organizatorė Giedrė Šuminskaitė kvietė ieškoti ir atrasti tinkamą laisvalaikio leidimo būdą. Tyrimais įrodyta, kad žmogus, užsiimantis mėgiama veikla, rečiau pasiduoda žalingų įpročių pagundoms. Tą patvirtino ir Raguvos gimnazijos 7 klasės mokinys Miražas Kupčinskas, kuris papasakojo apie savo laisvalaikį, pasiekimus sportiniame turizme, laimėtus medalius. Apie savo laisvalaikį papasakojo ir veiklas pristatė Gabrielė Samsonaitė, Andrėja Arzimanova, gimnazijos III g klasės mokinių grupelė padedami muzikos mokytojos Ingridos Bučinskienės.

Renginio pabaigoje komisija paskelbė proto mūšio rezultatus. Šiais metais pirmą vietą laimėjo Ramygalos gimnazijos merginų komanda ,,Avietėlės“. Laimėtojų komanda, drauge su kitomis, buvo apdovanotos rajono pedagoginės psichologinės tarnybos, visuomenės sveikatos biuro ir renginio organizatorių įsteigtais prizais.

Raguvos gimnazijos socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė