SOCIALIZACIJOS PROJEKTO RENGINYS „PAŽINKIM, KURKIM, TOBULĖKIM“

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba gavusi finansavimą Vaikų vasaros užimtumo ir poilsio bei Vaikų socializacijos programų projekto „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis” vykdymui, birželio 8 dieną Panevėžio rajono Berčiūnų pagrindinėje mokykloje organizavo renginį – kūrybinę stovyklą mokiniams tema – „Pažinkim, kurkim, tobulėkim”. Renginyje dalyvavo 30 rajono mokinių kartu su pedagogais iš 4 ugdymo įstaigų: Raguvos gimnazijos mokiniai kartu su socialine pedagoge Giedre Šuminskaite, Dembavos progimnazijos mokniai kartu su socialine pedagoge Diana Obolevičiene, Naujamiesčio vidurinės mokyklos mokiniai kartu su mokytoja padejėja Greta Paškauskaite ir Berčiūnų pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su socialine pedagoge Elena Kvietinskiene.IMG_3370

Šio projekto tikslasapjungti įvairių poreikių vaikus prasmingai kūrybinei veiklai, plėtojant vaikų socializacijos galimybes, ugdant jų socialinius įgūdžius, formuojant gebėjimą pasipriešinti žalingiems įpročiams, diegiant teigiamas vertybines nuostatas, užkertant kelią socialinės rizikos veiksniams bei tenkinant ugdytinių saviraiškos poreikius.

Renginio metu mokiniai buvo užimti kūrybiška ir įdomia prevencine veikla, kurios metu buvo vedamos praktinės, teorinės užduotys ir įvairūs žaidimai, kurie stiprino tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą. Mokiniai stiprino savo pasitikėjimą, ugdė socialinius įgūdžius, formavo gebėjimą pasipriešinti žalingiems įpročiams, sužinojo apie ateities galimybes. Laikas prabėgo labai greitai ir linksmai. Darbas vyko aktyviai ir individualiai ir grupėse – komandose, kurios praplėtė naujų draugų ratą ir suteikė naujų žinių ir kartu bendrai pavyko sukurti labai gražių darbų.

Panevėžio rajono PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė

IMG_3374IMG_3376IMG_3354IMG_3359IMG_3360IMG_3343IMG_3352IMG_3369IMG_3361IMG_3346