STUDIJOS PPT „SVEIKATOS AKADEMIJOJE“

                      Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendino Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos DSC_8991projektą – “Sveikatos akademija”, kurio tikslas – pagilinti mokinių, pedagogų ir specialistų žinias apie psichoaktyvių medžiagų vartojimo žalą, formuoti teigiamą požiūrį į pilnavertę sveiką gyvenseną be žalingų įpročių (fizinė, psichosocialinė sveikata), stiprinti pasitikėjimą priimant sprendimus, pateikiant įvairesnių, patrauklesnių prevencinių veiklų.

Labai džiaugiamės, jog šio projekto veiklose dalyvavo visos Panevėžio rajono mokyklos (20 mokyklų). Mokykloms buvo pasiūlytos įvairios prevencinės veiklos: suorganizuoti psichologės ir socialinės pedagogės mokymai mokiniams savižudybių ir žalingų įpročių prevencijos tema “Pagalba draugams krizinėse situacijose” (suteikiant mokiniams žinių, stiprinant jų pasitikėjimą savimi, bendravimą ir bendradarbiavimą), pravesta paskaita socialiniams pedagogams “Žalingų įpročių žala, jų prevencijos galimybės” bei Panevėžio kolegijos socialinio darbo studijų programos II ir III kurso studentų ir PPT socialinės pedagogės paskaitos mokiniams “Rytojus be žalingų įpročių”. Taip pat buvo suorganizuotas prevencinis sveikatos konkursas mokiniams “Sveika ateitis”, vyko įvairios akcijos, skirtos sveikatinimui ir žalingų įpročių prevencijai: “Tu man rūpi”, “Sveikatos enciklopedija”, “Sveikatos šalyje”, “Sveikatos taku”, “Gyvenkime sveikai”, “Būk budrus” ir “Pasirinkimas”. 1 – 10 klasių mokiniai sukūrė labai daug gražių saulučių, šypsenėlių, enciklopedijų su liaudiškais patarimais, sveikatos medžių, koliažų, atvirukų ir kitų darbelių, kurie džiugino parodoje savivaldybės darbuotojus ir svečius. Akcijų veiklose dalyvavo apie 1500 mokinių.

Visų mokinių darbų ir veiklų apibendrinimas vyko Panevėžio rajono savivaldybėje sausio 15 dieną baigiamajame renginyje “Sveikatos akademija”. Pasidžiaugti įgyvendintais projektais atvyko Krekenavos Mykolo Antanaičio, Paįstrio Juozo Zikaro, Ramygalos ir Velžio gimnazijų ir Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su pedagogais.

“Sveikatos akademijoje” apsilankė svečiai iš Panevėžio Rožyno progimnazijos -ketvirtokai su mokytoja Regina Kučinskiene ir Panevėžio Skaistakalnio pagrindinės mokyklos septintokių mergaičių komanda su pedagoge Virginija Eisenaite. Vaikai nudžiugino visus dalyvius savo žaismingais spektakliukais: “Švelnukų šalyje” ir “Raudonkojinaitė”.

Renginio pabaigoje padėkojome visų rajono mokyklų kūrybiškiausiems akcijų dalyviams, kurie aktyviai dalyvavo įvairiose projektų veiklose. Šiais metais aktyviausi projekto dalyviai buvo ir daugiausiai apdovanojimų gavo Krekenavos Mykolo Antanaičio ir Ramygalos gimnazijų mokiniai ir mokytojai.

 

Labai džiaugiamės, jog būdami labai užsiėmę įvairiose veiklose ir darbuose, mokiniai   randa laiko ir noro siekti sveikos gyvensenos, ugdytis atsparumą žalingiems įpročiams, stiprinti socialinius ryšius, kurti darbus ir dalintis jais su bendraamžiais.

Ačiū mokytojams, kurių aktyvaus dalyvavimo ir vaikų paskatinimo dėka projektų idėjos pasiekia tikslą.

Panevėžio rajono PPT socialinė pedagogė Edita KazlauskienėDSC_8771DSC_8764DSC_8753DSC_8987DSC_8985DSC_8983DSC_8978DSC_8975DSC_8971DSC_8968DSC_8910DSC_8899