Prevencinis renginys

„SVEIKATOS AKADEMIJA“

  Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendino prevencinį rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos laimėtą projektą „Sveikatos akademija“. Tai tęstinis projektas, kurio tikslas −pagerinti mokinių, pedagogų, tėvų ir specialistų žinias apie psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją, ugdyti pilnavertę sveiką gyvenseną be žalingų įpročių (fizinė, psichosocialinė sveikata), formuoti teigiamą požiūrį, vertinimus ir gebėjimus priimant sprendimus ir stiprinant pasitikėjimą savimi. Šio projekto partneriai – tai Panevėžio rajono policijos komisariatas, Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Panežio vyskupijos Caritas.

  Projekto veiklos buvo įgyvendinamos visus metus. Džiugu, kad į šias veiklas įsitraukė 12 Panevėžio rajono mokyklų, tai – Smilgių, Ramygalos, Krekenavos, Paįstrio Juozo Zikaro, Velžio ir Raguvos gimnazijos bei Naujamiesčio vidurinė mokykla. Neabejingi liko ir mokiniai iš Dembavos progimnazijos, Karsakiškio Strazdelio, Linkaučių, Katinų ir Paliūniškio pagrindinių mokyklų. Iš viso projekto veiklose dalyvavo 969 mokiniai.

 Vyko konferencija, protų mūšiai, bei įvairios akcijos. Mokiniai kūrė patarimų knygeles, kaip reikėtų sveikai gyventi, gamino atvirukus iš antrinių žaliavų, piešė ir kūrė plakatus bei sveikos gyvensenos kelius. Sulaukėme daug spalvingų, nuotaikingų ir gražių darbelių.

Visas projekto veiklas apibendrino sausio 8 d. įvykęs baigiamasis prevencinis renginys „Sveikatos akademija“. Šiame renginyje dalyvavo apie 250 mokinių ir mokytojų, kurie sugūžėjo į k./c. „Garsas“. Renginyje buvo apdovanoti kūrybiškiausi projekto dalyvių darbelių autoriai, vyko dalijimasis gerąja patirtimi.

Po apdovanojimų visi dalyvavę projekto veiklose turėjome galimybę pasimėgauti spalvingu ir užburiančiu, net šešerius metus ranka pieštu animaciniu filmu „Aukso žirgas“. Tai pirmasis keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Liuksemburgo ir Danijos – bendros gamybos ilgametražis animacinis filmas privertęs žavėtis ir gėrėtis esama akimirka.

  Dėkojame projekto „Sveikatos akademija“ partneriams ir dalyviams ir kviečiame ateityje kurti, svajoti ir sveikai gyventi.

sveikatos akademija 7 (1) sveikatos akademija 6 (1) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Traveler DC 140

Panevėžio rajono PPT socialinė pedagogė, projekto ,,Sveikatos akademija“ koordinatorė Justina Baltramiejūnė