AIDS: GERIAU ŽINOTI

1209_1

Gruodžio 1-ąją minima Pasaulinė AIDS diena. Šios dienos tikslas – propaguoti brandesnį visuomenės, politikų bei žiniasklaidos požiūrį į ŽIV/AIDS ligą ir ligonius bei siekti „nulio naujų ŽIV užsikrėtimų, nulio diskriminacijos, nulio naujų mirčių nuo AIDS“. Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba prisijungė prie Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro iniciatyvos ir suorganizavo protų mūšį „AIDS: geriau žinoti“.

Protų mūšyje dalyvavo 9-10 klasių mokiniai iš Panevėžio rajono Berčiūnų pagrindinės mokyklos. Kad mokiniams būtų drąsiau, prie komandų prisijungė ir šių klasių auklėtojos- Natalija Kriaučiūnienė ir Genovaitė Dagytė. Mokyklos socialinė pedagogė Elena Kvietinskienė atstovavo komisiją. Auklėtojos pasirūpino, kad mokiniai būtų įsisegę šios dienos simbolį – raudoną kaspinėlį – solidarumo su AIDS sergančiais bei ŽIV paveiktais žmonėmis ženklas.

Protų mūšis prasidėjo pokalbiu, kas tai yra „protų mūšis“, kaip jis vyksta ir kokios yra „protų mūšio“ taisyklės. Kai visiems viskas buvo aišku, pradėjome rungtyniauti. Komandoms buvo pateikta šešiolika klausimų, į kuriuos mokiniai atsakinėjo su auklėtojų pagalba. Nors klausimai buvo labai šmaikštūs ir sukti, ir atsakyti teisingai nebuvo lengva, tačiau pralaimėjusių nebuvo. Nugalėjo gera nuotaika, teigiamos emocijos, išmonė, draugiškumas, susitelkimas bendram tikslui ir greita orientacija.

Už aktyvų dalyvavimą įteiktos simbolinės dovanėlės. Kiekviena komanda gavo padėkos raštą.

Dėkojame Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrui už išsamią medžiagą apie AIDS.


Panevėžio rajono PPT socialinė pedagogė Justina Baltramiejūnė