TOLERANCIJOS RENGINYS „SAU IR KITIEMS“

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendindama Panevėžio rajono savivaldybės socializacijos projektą „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis“ organizavo mokiniams prevencinį renginį „Sau ir kitiems“, skirtą paminėti tolerancijos dieną. Renginys vyko Panevėžio moksleivių namuose, kuriame aktyviai dalyvavo 5 rajono ugdymo įstaigų tai: Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos, Vadoklių, Berčiūnų, Paliūniškio ir Karsakiškio Strazdelio pagrindinių mokyklų 5 – 8 klasių mokiniai su pedagogais. Moksleivių namų pedagogai organizavo edukacines pamokėles mokiniams: visi kūrė paukščius iš molio, šiaudelių, popieriaus ir medžiagos.

Renginio metu buvo atvykę ir svečiai iš Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai, kurie palinkėjo dalyviams būti draugiškiems ir vertino mokinių žinias. Vyko komandinės užduotys, kurių tema – tolerancija. Mokiniai dėliojo mintis, ir ieškojo reikšmingų žodžių apie toleranciją, sprendė praktines užduotis ir žiūrėjo filmuką.

Tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė papasakojo apie toleranciją ir jos reikšmingumą ir linkėjo visiems būti tolerantiškais. Apibendrinus visus rezultatus komisija vieningai nusprendė, jog visos penkios komandos yra tolerantiškos ir draugiškos, taigi nugalėjo draugystė.

Ačiū visiems dalyviams ☺

– Socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė