RENGINYS „KUR YRA RIBA TARP PATYČIŲ IR ŽAIDIMŲ?“

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendindama visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Sveikatos akademija” organizavo kartu su Panevėžio rajono Dembavos progimnazija 7 -8 klasių mokiniams renginį – apskrito stalo diskusiją „Kur yra riba tarp patyčių ir žaidimų?”. Labai džiugu, jog šiame renginyje aktyviai dalyvavo net 7 Panevėžio rajono ugdymo įstaigų tai: Paįstrio Juozo Zikaro, Krekenavos Mykolo Antanaičio ir Ramygalos gimnazijų, Dembavos progimnazijos, Vadolių, Berčiūnų ir Linkaučių pagrindinių mokyklų socialiniai pedagogai kartu su mokinių komandomis.                      Dembavos progimnazijos socialinė pedagogė Diana Obolevičienė ir pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė mokiniams parengė įvarių užduočių ir klausimų diskusijai ir kūrybinių veiklų. Renginio metu mokiniai, ne tik aktyviai diskutavo apie patyčių prevenciją, bet ir atliko įvairias kūrybines užduotis: rašė mintis ir lūkesčius ant oro balionų, pristatė savo mokyklų taisykles, su patyčių prevencija, kuriomis vadovaujasi mokyklose, kūrė pasiūlymus ir  tinkamus pasirinkimus.

Su visomis užduotimis mokiniai sėkmingai susitvarkė ir apginė savo nuomonę, kartu surado bendrų sprendimų ir visi kartu atlikdami kūrybines užduotis „Statė sieną be patyčių”. Tad atradę tinkamus sprendimus ir pastatę tvirtas sienas mokiniai pristatė namų darbą – komandinius žaidimus  tema: „Buriu draugų ratą”. Buvo labai įdomu ir žaisminga.

Smagi patirtis kartu padirbti, pabendrauti, pasimokyti ir pasidalinti   🙂

Dembavos progimnazijos socialinė pedagogė Diana Obolevičienė ir                   PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė