RENGINYS „MUS VIENIJA DRAUGYSTĖ“

Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba kovo 26 dieną organizavo renginį „Mus vienija draugystė“, kuris skirtas likti neabejingiems patyčių problemoms mokyklose, skatinti pagarbius ir draugiškus vaikų, suaugusiųjų santykius, kuriame aktyviai dalyvavo 3 rajono ugdymo įstaigų socialiniai pedagogai bei pedagogai kartu su 5 – 7 klasių mokiniais iš: Paįstrio Juozo Zikaro bei Naujamiesčio gimnazijų ir Vadoklių pagrindinės mokyklos.

Renginyje dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narė ir radijo stoties „Pulsas“ darbuotoja Viktorija Polzunovaitė. Ji papasakojo apie savo paauglystę, kurioje buvo susidūrusi su patyčių problema, nes išsiskyrė iš kitų jaunuolių savo apranga ir stiliumi ir pasidžiaugė, jog tai galima nugalėti turint gerus draugus, pozityvią aplinką bei būnant stipria asmenybe. Viktorija išsakė savo nuomonę apie patyčių prevenciją ir mokė vaikus pasirinkti teisingą, be patyčių kelią, taip pat vertino mokinių žinias. Mokiniai komandose atliko įvairias kūrybines užduotis, žiūrėjo filmuką, analizavo jį, ieškojo sprendimų ir pagalbos kelių pateiktoms situacijoms ir užduotims, kartu kūrė draugystės dėlionę.

Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė, organizuodama kūrybines veiklas, mokinius vedė draugystės keliu ir kvietė visus pasirinkti draugiškąją pusę, kur nėra patyčių ir smurto. Drauge mokiniai atliko ir išsprendė labai daug užduočių ir pateikė šaunių, įdomių minčių bei pasiūlymų.

Apibendrinus užduočių rezultatus, visi dalyviai pripažinti draugiškiausiais mokiniais.

`Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė