„Kūrybinėse dailės terapijos dirbtuvėse“

                      Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba įgyvendindama vaikų socializacijos programą „Bendrauk, bendradarbiauk, dalinkis“, kurios tikslas apjungti įvairių poreikių vaikus prasmingai kūrybinei veiklai, plėtojant vaikų socializacijos galimybes, ugdant jų socialinius įgūdžius bei gerinti vaikų užimtumą, kūrybiškumą ir socialinius įgūdžius, organizuojant kūrybines veiklas bei dirbtuves organizavo kūrybinės dailės terapijos dirbtuves. Dirbtuvėse dalyvavo apie 50 Panevėžio rajono vaikų: Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus priešmokyklinė ,,Pelėdžiukų” grupė, Naujamiesčio l/d priešmokyklinė „Ežiukų“ grupė bei  Bernatonių mokyklos – darželio 1 – 4 klasių mokiniai.

                      Buvo organizuojami molio bei dailės terapijos užsiėmimai vaikams. Dailės terapija tai tarpdisciplininis mokslas, tarpusavyje jungiantis dailę, psichologiją ir psichoterapijos šakas. Užsiėmimų metu vaikai geriau pažino save ir kitus, savo emocijas saugiai bei kūrybiškai išreiškė per dailės ir molio priemones, patyrė daug šiltų ir žaismingų emocijų. Vaikai atsipalaidavo, plėtė savo emocinį intelektą ir taktiliką per šiuos metodus, žaidė draugystės žaidimus, mokėsi dirbti komandoje, draugauti ir komunikuoti apie savo vidini pasaulį.

                      Kūrybines dirbtuves vaikams vedė dailės terapijos praktikė, dailės mokyklos fotografijos mokytoja Milda Butkevičiūtė ir PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė.

PPT socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė